TV in one day

Ben jij op zoek naar een leuk uitje waarin samenwerken centraal staat? Heb jij altijd al eens televisie willen maken? Ben je benieuwd hoe het er in een professionele televisiestudio aan toe gaat? Dan ben je bij de Media Academie aan het goede adres. Wij bieden jou en je collega’s, relaties, familie of vrienden een unieke ervaring in de vorm van een dag televisie maken!
‘TV in one day’ vindt plaats in professionele Studio Heideheuvel op het Mediapark. De locatie van waaruit in het verleden onder andere grote (sport)programma’s zoals ‘Studio Sportzomer’ zijn uitgezonden.
Het werken in de media en ‘bij de televisie’ betekent samen met creatieve collega’s werken aan een tot de verbeelding sprekend product. Onder deskundige leiding kruipen de deelnemers in de huid van een cameraman, opnameleider, regisseur, schakeltechnicus, etc. Op deze manier krijg je een indruk van het werk op de vloer, zowel voor als achter de schermen. Je krijgt een representatief beeld van alles wat er bij het maken van een televisieprogramma komt kijken. Ook de noodzaak van het opereren in teamverband wordt aangetoond. De training laat de deelnemers de hectiek van het televisievak ervaren.

Wat kan ik na deze cursus/training
Je hebt een representatief beeld van alles wat er bij het maken van een televisieprogramma komt kijken, zowel voor als achter de schermen.
Doelgroep
Iedereen die wel eens een dag televisie wil maken
Aanpak
Eéndaagse training
Trainingsprogramma
De dag gaat van start met een plenaire uitleg. Nadat voor iedereen duidelijk is wat er gaat gebeuren, worden de diverse rollen uitgelegd: wie heeft welke verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Daarna worden de rollen verdeeld en gaan we van start! Jij bepaalt welk programma je gaat draaien. De programma’s die kunnen worden gemaakt variëren van een talkshow, zoals ‘De Wereld Draait Door’, een interviewprogramma a la ‘Pauw en Witteman’ of een spelshow zoals ‘Hints’. Alles wordt met professionele apparatuur opgenomen en indien gewenst op een DVD gebrand. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers een rol in de productie krijgen wordt er regelmatig van rol gewisseld.
BTW-vrijstelling

De Media Academie is een erkende instelling, als bedoeld in de Europese B.T.W.-richtlijn, waardoor onze opleidingen vrijgesteld zijn van BTW. Op alle andere diensten of aanvullend cursusmateriaal, zaalhuur en arrangementen is de wettelijke BTW van toepassing.

Trainingsinformatie
  • Trainingsnummer:MA-0203
  • Aantal dagen:1
  • Trainingsdata
  • Deze training wordt op aanvraag gegeven.
  • offerte aanvragen

035 – 646 62 62

info@media-academie.nl

download infosheet

Verwante trainingen