Sparring

Sparring is een uitstekende manier om je eigen functioneren onder de loep te nemen. Sparring legt een ander accent dan coaching. Er hoeft bij sparring niet noodzakelijk iets veranderd of verbeterd te worden. Bij coaching kan dat de aanleiding zijn om een traject te starten. Mensen die voor sparring kiezen, doen dat om hun professionele situatie tegen het licht te houden. Sparring levert nieuwe inspiratie op en zelfbewuster handelen. Tijdens een sparringtraject komen er vragen aan bod die vaak geen voorrang krijgen in de dagelijkse hectiek, zoals: hoe gaat het met mijn motivatie, zet ik mijn kwaliteiten effectief in, hoe is mijn samenwerking met anderen? Ook kun je een specifiek project of een nieuw idee, waar je aan werkt als onderwerp nemen. De meerwaarde van een externe sparringpartner is dat het iemand van buiten de organisatie is, met een professionele achtergrond op het gebied van coaching en procesbegeleiding. Een externe sparringpartner is niet alleen een goede luisteraar en vragensteller, maar ook een goed analyticus met kennis van zaken over de omgeving waarin wordt gewerkt. Het is iemand die feedback geeft en kritische vragen stelt zodat je helderheid en inspiratie krijgt, en ideeën kunt onderzoeken.

Doelgroep
De coaching is bestemd voor iedereen die objectieve feedback wil krijgen op werkgerelateerde situaties.
Aanpak
Een intake gesprek, individuele sessies van anderhalf uur op onze locatie in Hilversum en een afsluitend evaluatiegesprek. De frequentie van de sparring sessies is gemiddeld 3 tot 4 weken. Het evaluatiegesprek wordt 2 maanden na afloop van het traject gepland om het rendement te kunnen beoordelen.
Trainingsprogramma
Het doel van de gesprekken is reflectie, dus het gaat niet om een verandertraject of verbeterslag. Daarom is de leidinggevende in dit geval indirect betrokken en beslis je zelf wat er eventueel met de leidinggevende gedeeld wordt naar aanleiding van de gesprekken. Voorafgaand aan het sparringtraject vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit intakegesprek maak je kennis met je sparringpartner en bespreek je wat jouw verwachtingen zijn van het traject. Als jullie beiden vertrouwen hebben in de samenwerking, dan maak je afspraken over het vervolg. De kaders van sparringgesprekken worden gevormd door drie thema’s:
  • Ik: persoonlijke kwaliteiten, motivatie, match in huidige functie
  • Wij: samenwerking met vaste collega’s / freelancers en leidinggevende
  • Organisatie: eigen positionering, betrokkenheid bij organisatiedoelen, toekomstwensen en verwachtingen
Jij bepaalt zelf aan welke thema’s en onderwerpen je aandacht wilt besteden.
BTW-vrijstelling

De Media Academie is een erkende instelling, als bedoeld in de Europese B.T.W.-richtlijn, waardoor onze opleidingen vrijgesteld zijn van BTW. Op alle andere diensten of aanvullend cursusmateriaal, zaalhuur en arrangementen is de wettelijke BTW van toepassing.

Trainingsinformatie
  • Trainingsnummer:MA-394
  • Aantal dagen:0,5
  • Trainingsdata
  • Deze training wordt op aanvraag gegeven.
  • offerte aanvragen

035 – 646 62 62

info@media-academie.nl

download infosheet

Verwante trainingen