Radio in one day

Storytelling in optima forma
Ben je op zoek naar een training waarin teambuilding en media centraal staan? Of vind je het leuk en ben je benieuwd hoe het is om met een team radio te maken? Ook jij kunt met een team meemaken en ontdekken hoe het is om een radioshow te bedenken en samen te stellen. Om op de stoel van de presentator of side kick te zitten en een praatje af te wisselen met muziek, interviews af te nemen met studiogasten. Of in de rol van regisseur beslissingen nemen, goed luisteren, vooruit leren denken en mensen en processen aansturen. Er zijn genoeg rollen in de radio-wereld waarmee je in teamverband een mooi radioverhaal kunt maken. Bij de Media Academie ‘proef’ je aan het vakmanschap Radio Maken, hoe dat nu is.

Wat kan ik na deze cursus/training
Je hebt een representatief beeld van alles wat er bij het maken van een radioprogramma komt kijken, zowel achter de microfoon als achter de schermen. Tegelijkertijd leer je hoe het is om in teamverband te werken en wat er allemaal bij komt kijken
Doelgroep
Iedereen die radio wil maken en het leuk vindt om met een team aan de productie van een radioshow te werken.
Aanpak
Training in een professionele studio op het Media Park in Hilversum. De training kan op maat worden aangepast, gecombineerd en uitgebreid worden met een lunch, high tea, borrel, diner, buffet of bbq. Je kunt ook kiezen voor de variant TV in one day, waarin je samen met een team een tv-programma samenstelt en produceert.
Trainingsprogramma
Na ontvangst en uitleg over het maken van radio, kruip je samen met een team van collega’s of relaties in de huid van verschillende rollen. Wie krijgt welke verantwoordelijkheid en met welke bevoegdheden? Tijdens de redactievergadering bedenkt jouw team welke muziek, tunes en jingles gebruikt gaan worden, produceert zelf een commercial, schrijft presentatieteksten en maakt een korte ‘live’ reportage voor de uitzending. Als organisatie heb je zelf de keuze welke items je het in het radioprogramma wilt opnemen en uitzenden.
BTW-vrijstelling

De Media Academie is een erkende instelling, als bedoeld in de Europese B.T.W.-richtlijn, waardoor onze opleidingen vrijgesteld zijn van BTW. Op alle andere diensten of aanvullend cursusmateriaal, zaalhuur en arrangementen is de wettelijke BTW van toepassing.

Trainingsinformatie
  • Trainingsnummer:MA-412
  • Aantal dagen:1
  • Trainingsdata
  • Deze training wordt op aanvraag gegeven.
  • offerte aanvragen

035 – 646 62 62

info@media-academie.nl

download infosheet

Verwante trainingen