Presentatie tv voor Profs

De deelnemers worden zich bewust van de sterke en zwakke punten van hun presentatie. Waarbij wordt gelet op verbale en non-verbale presentatie. Ze krijgen persoonlijke feedback van de trainer, en van elkaar. Presentatoren wisselen ervaring uit. Waar lopen ze tegenaan? Ze doen gerichte oefeningen. Werken met teksten die ze zelf meenemen. En met teksten die ze krijgen van de trainer. Het kan voorkomen dat ze snuffelen aan een geheel ander genre programma dan waar ze normaal mee te maken hebben. Dit kan heel inspirerend zijn, en er worden leerpunten uitgehaald voor de dagelijkse praktijk.

Doelgroep
Ervaren presentatoren, met minstens drie seizoenen presentatie-ervaring. Presentatoren die hun sporen hebben verdiend en nu hun vaardigheden willen opfrissen. Voor een optimale balans in de groepssamenstelling wordt door de Media Academie bepaald wie aan deze training kan deelnemen. De selectie vindt plaats door het bekijken van TV-programma’s die de beoogd deelnemer heeft gepresenteerd, gevolgd door een intake-gesprek. Er wordt eventueel ook gesproken met de eindredacteur.
Aanpak
Een training waarbij in een kleine groep, ervaren presentatoren nieuwe energie en inspiratie kunnen opdoen. Door van elkaar te leren, en door de persoonlijke feed-back van de trainer. Er wordt twee dagen gewerkt in een televisiestudio van de Media Academie. De deelnemer krijgt na de training een DVD mee met ‘the Best of’ van de oefeningen waarop hij/zij te zien is in soms heel andere genres dan de dagelijkse praktijk. De deelnemer verkent zijn grenzen en ziet welke horizonten bereikbaar zijn.
Trainingsprogramma
Veel oefeningen en de theorie achter het ‘persoonlijk presenteren’. De deelnemer doet de lijftaal-oefening, waarbij hij/zij zich nog meer bewust wordt van de non-verbale mogelijkheden en de camera-contactoefening voor gevorderden, waarbij wordt gewerkt aan het direct aanspreken van de kijker. Tijdens de creativiteitsoefening: leert de deelnemer op een andere manier met eigen tekst om te gaan. Overige oefeningen zijn afhankelijk van nivo en leerpunten van de deelnemers.
BTW-vrijstelling

De Media Academie is een erkende instelling, als bedoeld in de Europese B.T.W.-richtlijn, waardoor onze opleidingen vrijgesteld zijn van BTW. Op alle andere diensten of aanvullend cursusmateriaal, zaalhuur en arrangementen is de wettelijke BTW van toepassing.

Trainingsinformatie
  • Trainingsnummer:MA-342
  • Prijs:€ 1425
  • Aantal dagen:2
  • Trainingsdata
  • Deze training wordt op aanvraag gegeven.
  • offerte aanvragen

035 – 646 62 62

info@media-academie.nl

download infosheet

Verwante trainingen