Mediatraining, omgaan met de media

Je hebt nieuws, een verhaal of idee dat je wilt vertellen. En je wilt dat ontspannen doen en tegelijkertijd jezelf blijven, ook onder mediadruk. Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap helder is, goed overkomt en écht impact heeft? Dat vraagt om gedegen kennis, goed inzicht en de juiste vaardigheden. Samen met jou werken we aan de inhoud van je boodschap zodat het staat als een huis, voor alle media!

Wat kan ik na deze cursus/training
De mediatraining van Media Academie bestaat uit een combinatie van presentatietraining, training in het leren omgaan met de pers en interviewtraining. Tegelijk is het een training in verbale en non-verbale communicatie. Je leert professioneel om te gaan met de pers en ontwikkelt zelfvertrouwen om je verhaal oorspronkelijk en ‘to the point’ te vertellen. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Je oefent met verschillende interviewsituaties waardoor je inzicht krijgt in hoe je overkomt op camera en hoe je dat kunt beïnvloeden. Je leert de regie houden over het verhaal dat je wilt vertellen.
Doelgroep
Onze individuele mediatraining is bij uitstek geschikt voor iedereen die professioneel te maken heeft met externe media en voor iedereen die vol zelfvertrouwen zijn verhaal of dat van z’n organisatie wil vertellen. Denk aan managers, directeuren van kleine en grote ondernemingen, woordvoerders, persvoorlichters, bestuurders, burgemeesters en wethouders, sporters en vertegenwoordigers uit de kunst en cultuurwereld. Je weet wat de kernboodschappen van jouw organisatie zijn of je hebt de training Kernboodschappen formuleren gevolgd.
Trainingsprogramma
Een individuele mediatraining is altijd maatwerk. Daarbij focussen we ons op jouw talenten en werken van daaruit verder aan de leerdoelen en wensen die je benoemt op het intakeformulier. Aan de hand van jouw leerwensen selecteren we een mediatrainer.
BTW-vrijstelling

De Media Academie is een erkende instelling, als bedoeld in de Europese B.T.W.-richtlijn, waardoor onze opleidingen vrijgesteld zijn van BTW. Op alle andere diensten of aanvullend cursusmateriaal, zaalhuur en arrangementen is de wettelijke BTW van toepassing.

Trainingsinformatie
  • Trainingsnummer:MA-0110
  • Aantal dagen:1
  • Trainingsdata
  • Deze training wordt op aanvraag gegeven.
  • offerte aanvragen

035 – 646 62 62

info@media-academie.nl

download infosheet

Verwante trainingen