Inspiratieworkshop leidinggeven

Het kan je gebeuren: je komt in de situatie dat je gevraagd wordt om leiding te geven. Niet zelden aan je voormalige collega’s. Dat is een grote overgang. Ineens ben je niet meer ‘one of the guys or girls’. Voor mensen die (willen) gaan leidinggeven organiseert de Media Academie dit voorjaar twee maal een inspiratieworkshop over leidinggeven. Deze wordt gegeven door Bart Römer. Hij heeft zelf jarenlang leiding gegeven binnen de media en hij draagt in deze workshop zijn enorme praktijkkennis én zijn inspiratie over.

Wat kan ik na deze cursus/training
Aan het eind van het dagdeel beschikt de deelnemer over een helder inzicht over wat er wordt verlangd als leidinggevende binnen de AV branche en over inzicht in de praktische problemen -positief en negatief - die hij tegenkomt.
Doelgroep
(aankomend) leidinggevenden
Aanpak
Je krijgt eenvoudige maar effectieve tools aangereikt om een betere grip te ontwikkelen op je eigen functioneren als leidinggevende. Je kunt na het dagdeel beter voor jezelf bepalen welke keus je moet maken als je komt te staan voor het moment dat je gevraagd wordt leiding te gaan geven.
Trainingsprogramma
Wanneer je gevraagd wordt leiding te gaan geven, wordt er doorgaans ook van je gevraagd om (mede) ideeën te ontwikkelen over een overall-visie op mensen, programma's, projecten, afdelingen en organisaties. Daarnaast ben je als leidinggevende meestal ook verantwoordelijk voor zaken als inhoud, financiën en personeelsbeheer. Je moet bijvoorbeeld functionerings- en beoordelingsgesprekken gaan voeren. Jouw beslissingen worden van invloed op de carrières en het werk van je collega's. Dit brengt altijd een verandering van verhoudingen met zich mee. Hoe ga je daarmee om? Wil je daar mee omgaan? Is promotie of een stijgende carrière wel altijd wenselijk? De essentie van leidinggeven doorgronden in een dagdeel. Kan dat? Ja, dat kan. Bart Römer geeft in één dagdeel iedereen die op het punt staat een leidinggevende taak binnen de AV branche op zich te nemen, of die wil onderzoeken of een leidinggevende taak voor hem of haar is weggelegd, inzicht in wat het praktisch betekent om leiding te geven. Wat je tegenkomt en wat je kunt verwachten. Op basis van zijn eigen ervaringen als leidinggevende, is Bart Römer tot een helder en eenvoudig inzicht gekomen wat leidinggeven behelst. Geen ingewikkelde theorieën, geen dikke leerboeken, maar een eenvoudige en compacte zienswijze, die iedereen zich snel eigen kan maken en zodoende iedereen de kans biedt voor zichzelf af te wegen of het aanvaarden van leidinggevende taken tot zijn of haar mogelijkheden of wenselijkheden behoort.
BTW-vrijstelling

De Media Academie is een erkende instelling, als bedoeld in de Europese B.T.W.-richtlijn, waardoor onze opleidingen vrijgesteld zijn van BTW. Op alle andere diensten of aanvullend cursusmateriaal, zaalhuur en arrangementen is de wettelijke BTW van toepassing.

Trainingsinformatie
  • Trainingsnummer:MA-0268
  • Prijs:€ 350
  • Aantal dagen:0,5
  • Trainingsdata
  • Deze training wordt op aanvraag gegeven.
  • offerte aanvragen

035 – 646 62 62

info@media-academie.nl

download infosheet

Verwante trainingen