teams & teambuilding

Media Academie voor teams & teambuilding

Projectmatig werken, teamverantwoording en zelfsturende teams zijn termen waaruit blijkt dat teams en teambuilding een essentiële rol spelen in bedrijven en organisaties. Media Academie biedt diverse vormen van trainingsmogelijkheden en aan de media gerelateerde activiteiten voor succesvolle teams en teambuilding!

Wapeople hands skyarom teambuilding activiteiten bij Media Academie?

Omdat het werken in de media en bij de televisie betekent dat je samen met creatieve collega’s werkt aan een tot de verbeelding sprekend product. In de media werk je dus veelal in teamverband en moet je op elkaar kunnen bouwen en optimaal op elkaar ingespeeld zijn. Dat gaat niet vanzelf maar dat kun je wel leren.

Teambuilding koppelen aan bedrijfsdag of -bijeenkomst

Bij Media Academie kun je een combinatie maken van teambuilding en een bedrijfsuitje of personeelsuitje. Zo kun je bijvoorbeeld een bedrijfsbijeenkomst organiseren en na afloop samen een workshop ‘tv maken’ volgen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor organisaties met meerdere vestigingen of voor medewerkers die in alle delen van het land werkzaam zijn en elkaar niet regelmatig zien of spreken. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Denk aan het combineren van een training in Social Media met een workshop pitchen, presenteren of tv maken. Eigenlijk kun je een heel groot deel van de trainingen die Media Academie biedt, vrij eenvoudig op maat maken voor teambuilding activiteiten. Informeer naar de mogelijkheden!

Maatwerk opzet bepalend voor succes

Het succes van teambuilding is altijd afhankelijk van de (maatwerk) opzet. Een teambuilding traject bij Media Academie begint dan ook altijd met een intake gesprek om een inventarisatie te kunnen maken van doelen, wensen en behoeften. Het team moet zelf invloed kunnen uitoefenen op de inhoud en doelstellingen van het programma. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn:

  • Onderlinge communicatie
  • Conflicthantering
  • Motivatie
  • Samenwerken
  • Assertiviteit

Maar ook het bedrijf of de organisatie moet zich kunnen herkennen in de opzet. Zo kunnen wij uitingen van het bedrijf of thema’s die in het bedrijf spelen terug laten keren in de vormgeving of uitvoering van de teambuilding activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsquiz als onderdeel van een te maken tv programma.

Een voorbeeld uitgelicht: workshop TV maken

Wat is er leuker en leerzamer dan als team aan de slag te gaan in een professionele tv-studio om een tv-programma te maken?
Dat is een van de vele mogelijkheden in teambuilding activiteiten bij Media Academie. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een teambuilding training of workshop rond het thema:

  • presentatie en presenteren voor groepen
  • pitchen
  • radio maken
  • presenteren voor de camera
  • commercial maken

Intakegesprek

Om maatwerk te kunnen leveren is er altijd eerst een intakegesprek nodig. In dit gesprek worden de wensen en behoeften geïnventariseerd zodat er een plan van aanpak kan worden gemaakt. Het plan van aanpak zal met een begeleidende offerte vervolgens ter goedkeuring aan de opdrachtgever verzonden worden.

Meer weten?

Graag lichten wij onze aanpak voor teambuilding trajecten toe tijdens een vrijblijvende afspraak. Ook geven we graag een rondleiding in ons pand zodat u kunt zien welke mogelijkheden we kunnen bieden. Maak vrijblijvend een afspraak met onze opleidingsadviseurs via telefoonummer 035 – 646 62 62 of stuur een e-mail naar info@media-academie.nl.