Training en opleiding in Short film, korte video items

Shortfilm_videoEen goed verteld verhaal komt over en heeftdaadwerkelijk impact! Bij Media Academie leren we je hoe je met beeld een goed verhaal kunt vertellen. Zodat het verhaal ook daadwerkelijk overkomt. Oftewel: je krijgt vakmanschap in het volledige maakproces van video en film items.

Short film, korte film en video items voor TV en internet

“Don’t tell them, show them” is een van de scenariowetten die je leert bij Media Academie. Kenmerk van een goed kort video item is dat er over nagedacht is in plaats van dat er willekeurige plaatjes achter elkaar gezet zijn.
Waarom blijf je bij het ene item tot het einde kijken en haak je bij het andere na 10 seconden af?

Short film voor TV en internet is een praktische training en opleiding waarin we je, gedurende een maand, in 7 dagen leren om het volledige maakproces onder de knie te krijgen van het maken van korte film en video items. Voor iedereen die films en video items wil leren maken maar ook voor online marketeers, communicatiemedewerkers, redacteuren, programmamakers enzovoorts.
Je hebt geen voorkennis nodig om de trainingen te volgen maar het hebben van affiniteit met beeld is natuurlijk een pré.

Bij Media Academie kun je trouwens diverse trainingen volgen over het maakproces van short film en video items voor tv en internet. Van script, opname tot en met montage. Maar ook bijvoorbeeld training voor communicatieprofessionals of -medewerker en redacteuren die hun organisatie willen adviseren en faciliteren bij het creëren van (bedrijfs)films.

Veel keuze in training en opleiding

Vakmanschap in het maken van films en video items kun je verkrijgen met het volgen van de trainingen:

Vooropleiding:

Keuze uit diverse vervolgtrainingen:

Waarom training volgen bij Media Academie?

We zijn afkomstig uit de wereld van de media en gevestigd in de wereld van de media. Je komt naar Media Academie om te leren de boodschap helder en goed te vertellen zodat het overkomt en echt impact heeft. Dat is waar de focus van Media Academie op ligt.

 • focus op impact
  Media Academie weet als geen ander welke kracht en impact een heldere boodschap heeft die goed wordt overgebracht. Een krachtige boodschap inspireert, informeert, komt over en heeft echt impact. Hoe zorg je ervoor dat je verhaal impact heeft? Dat vraagt om gedegen kennis, goed inzicht en de juiste vaardigheden. Daar ligt de expertise van Media Academie.
 • 50 jaar expertise in het trainen van verhalenvertellers
  Technici, cameramensen, grote en kleine namen in presentatieland, marketing- en communicatiemedewerkers maar ook woordvoerders van organisaties en bedrijven zijn door ons opgeleid voor het goed over de bühne krijgen van hun verhaal.
 • continuïteit gegarandeerd
  De trainingen van Media Academie worden meerdere keren per jaar gegeven en inhoudelijk continu geüpdatet.
 • uitblinkers in het vak
  Media Academie traint niet volgens één specifieke trainingsmethode. De trainers en coaches van de Media Academie blinken uit in hun vakgebied en hebben veelal kennis van meerdere methoden waaruit we de meest adequate kiezen, afgestemd op uw leerdoel.
 • persoonlijk advies & training op maat gemaakt
  Je kunt bij ons terecht voor een persoonlijk opleidingsadvies en voor maatwerk oplossingen. Een training die volledig toegespitst wordt op uw wensen en eisen, specifieke leerdoelen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!
 • inspirerende locatie
  Het Media Park is de thuisbasis van de Media Academie waar we beschikken over twee volledig ingerichte tv-studio’s, regieruimtes en diverse zalen. Een ideale omgeving om, onder leiding van professionele trainers, kennis op te doen en vaardigheden te trainen voor het vertellen, schrijven en vertonen van uw verhaal.
 • besparing op kosten
  Met meer dan 50 jaar expertise in het leren hanteren van vaardigheden voor het professioneel omgaan met de media, weet Media Academie als geen ander hoe journalisten luisteren, denken en werken. Hierdoor kunt u putten uit een schat aan kennis en ervaring en tegelijkertijd besparen op kostbare uitgaven voor langdurige opleidingstrajecten.

contact

Media Academie BV
Media Park | Heideheuvel 1
Mart Smeetslaan 1 | 1217 ZE Hilversum

Voor nadere informatie: www.media-academie.nl
Bel voor een vrijblijvende afspraak: 035 – 646 62 62
Stuur een e-mail naar: info@media-academie.nl
Like ons op facebook: www.facebook.com/Mediaacademie
Volg ons op Twitter: @MediaAcademie