Training in creativiteitstechnieken, anders denken

creativiteitstechniekenCreativiteit, creativiteitstechnieken of technieken in anders denken, kun je inzetten om op een andere manier naar dagelijkse situaties te kijken of om originele ideeën te stimuleren voor elke situatie, project of programma.

Anders denken of het bedenken van originele ideeën kun je dus gewoon leren! Bij Media Academie noemen we anders denken, het inzetten van creativiteitstechnieken.

Waarvoor creativiteitstechnieken inzetten?

Onze trainers brengen je tal van technieken bij die je helpen om je eigen creativiteit te ontdekken en verder te ontwikkelen.
Je leert ook op een andere manier naar dagelijkse situaties te kijken. Bij het oplossen van knelpunten en bij het zoeken naar kansen kan een creatieve manier van denken juist voor doorbraken zorgen, die met rationeel denken onbereikbaar zijn. In principe is het mogelijk deze training in te zetten voor elk probleem dat ‘vast zit’. Zo kunnen bijvoorbeeld ook problemen binnen de organisatie en rond het leidinggeven in een creativiteitsworkshop worden aangepakt.

Tweedaagse training: technieken in creatief denken en creativiteitsontwikkeling:

De volgende onderwerpen komen in deze training aan de orde:

 • basistechnieken creativiteitsontwikkeling
 • benoemen en toepassen van diverse technieken
 • vertalen van een vraag naar creatieve werkvormen

Vakmanschap in creativiteit

Vakmanschap verkrijgen in het inzetten van creativiteitstechnieken of omdenken zijn onder andere de volgende trainingen:

Waarom training volgen bij Media Academie?

We zijn afkomstig uit de wereld van de media en gevestigd in de wereld van de media. Je komt naar Media Academie om te leren de boodschap helder en goed te vertellen zodat het overkomt en echt impact heeft. Dat is waar de focus van Media Academie op ligt.

 • focus op impact
  Media Academie weet als geen ander welke kracht en impact een heldere boodschap heeft die goed wordt overgebracht. Een krachtige boodschap inspireert, informeert, komt over en heeft echt impact. Hoe zorg je ervoor dat je verhaal impact heeft? Dat vraagt om gedegen kennis, goed inzicht en de juiste vaardigheden. Daar ligt de expertise van Media Academie.
 • 50 jaar expertise in het trainen van verhalenvertellers
  Technici, cameramensen, grote en kleine namen in presentatieland, marketing- en communicatiemedewerkers maar ook woordvoerders van organisaties en bedrijven zijn door ons opgeleid voor het goed over de bühne krijgen van hun verhaal.
 • continuïteit gegarandeerd
  De trainingen van Media Academie worden meerdere keren per jaar gegeven en inhoudelijk continu geüpdatet.
 • uitblinkers in het vak
  Media Academie traint niet volgens één specifieke trainingsmethode. De trainers en coaches van de Media Academie blinken uit in hun vakgebied en hebben veelal kennis van meerdere methoden waaruit we de meest adequate kiezen, afgestemd op uw leerdoel.
 • persoonlijk advies & training op maat gemaakt
  Je kunt bij ons terecht voor een persoonlijk opleidingsadvies en voor maatwerk oplossingen. Een training die volledig toegespitst wordt op uw wensen en eisen, specifieke leerdoelen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!
 • inspirerende locatie
  Het Media Park is de thuisbasis van de Media Academie waar we beschikken over twee volledig ingerichte tv-studio’s, regieruimtes en diverse zalen. Een ideale omgeving om, onder leiding van professionele trainers, kennis op te doen en vaardigheden te trainen voor het vertellen, schrijven en vertonen van uw verhaal.
 • besparing op kosten
  Met meer dan 50 jaar expertise in het leren hanteren van vaardigheden voor het professioneel omgaan met de media, weet Media Academie als geen ander hoe journalisten luisteren, denken en werken. Hierdoor kunt u putten uit een schat aan kennis en ervaring en tegelijkertijd besparen op kostbare uitgaven voor langdurige opleidingstrajecten.

contact

Media Academie BV
Media Park | Heideheuvel 1
Mart Smeetslaan 1 | 1217 ZE Hilversum

Voor nadere informatie: www.media-academie.nl
Bel voor een vrijblijvende afspraak: 035 – 646 62 62
Stuur een e-mail naar: info@media-academie.nl
Like ons op facebook: www.facebook.com/Mediaacademie
Volg ons op Twitter: @MediaAcademie