Training Presenteren en Presentatie

scream-cartoon-paintingKorte, intensieve en individuele maatwerk trainingen in presenteren en presentatie

Ontstaan vanuit het hart van de omroepen weet Media Academie als geen ander welke kracht en impact een heldere boodschap heeft die goed wordt overgebracht. Een krachtige boodschap inspireert, informeert, komt over en heeft écht impact.

Hoe zorg je ervoor dat een verhaal echt impact heeft?

Dat vraagt om gedegen kennis, goed inzicht en de juiste vaardigheden. En hier ligt precies de expertise van Media Academie.
Professionals en organisaties krijgen bij ons de juist middelen en ondersteuning aangereikt om te leren:

 • wat de werkelijke boodschap van hun verhaal is
 • hoe het verhaal optimaal verteld wordt
 • hoe het verhaal authentiek en helder overkomt

met als resultaat dat het verhaal ècht impact heeft! En dit heeft tegelijkertijd een dubbele werking omdat de vertellers inzicht, kracht, zelfvertrouwen en begrip krijgen.

Nadruk op authenticiteit

Een veel gehoord misverstand is dat bij presentatietrainingen de deelnemer tot een ander persoon gemaakt wordt. Naast het feit dat mensen alleen zichzelf kunnen veranderen, is het zo dat in deze trainingen de eigenheid juist uitgebuit wordt en dus ten positieve in de presentatie en communicatie naar buiten toe wordt aangewend.
Er wordt niet slechts uit één methode gewerkt. De trainer heeft kennis van vele methoden en kiest de meest adequate. De deelnemer wordt zich bewust van de sterke enontwikkel punten en van de valkuilen in de eigen presentatie en de non-verbale communicatie.

Presentatietrainingen op het Media Park Hilversum

Uitgelicht: Help, een crisis! Hoe communiceer ik met de media?

Een crisis kan organisaties maken of breken. Bedrijven die voor een optimale communicatie zorgen, weten de reputatieschade tot een minimum te beperken.
Je bent geen woordvoerder maar kunt wel benaderd worden
door journalisten voor een eerste reactie of uitleg. Hoe zorg je er dan voor dat je weet wat je wel en niet kan vertellen? Hoe zorg je ervoor dat je de regie houdt over de inhoud van het gesprek? Hoe bereid je je voor op een eventuele crisis en welke stappen kun je ondernemen om te voorkomen dat je overvallen wordt door de media? Naar de training»»

Uitgelicht: Mijn verhaal presenteren in de media
Een korte, intensieve workshop waarin je ervaart hoe je in de media overkomt.
Stemgebruik, houding, kledingkeuze en andere uiterlijkheden zijn zeer bepalend voor de impact van de boodschap. Daarom is het bewust worden van ‘hoe je overkomt’ een van de eerste stappen in het leren omgaan met journalisten.
Het ontdekken van je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten in de non-verbale communicatie is echter minstens zo belangrijk. Want als je weet hoe je overkomt en je bewust gebruik kan maken van jouw specifieke talent, kun je je verhaal met behoud van eigenheid presenteren in de media.

Waarom training volgen bij Media Academie?

We zijn afkomstig uit de wereld van de media en gevestigd in de wereld van de media. Je komt naar Media Academie om te leren de boodschap helder en goed te vertellen zodat het overkomt en echt impact heeft. Dat is waar de focus van Media Academie op ligt.

 • focus op impact
  Media Academie weet als geen ander welke kracht en impact een heldere boodschap heeft die goed wordt overgebracht. Een krachtige boodschap inspireert, informeert, komt over en heeft echt impact. Hoe zorg je ervoor dat je verhaal impact heeft? Dat vraagt om gedegen kennis, goed inzicht en de juiste vaardigheden. Daar ligt de expertise van Media Academie.
 • 50 jaar expertise in het trainen van verhalenvertellers
  Technici, cameramensen, grote en kleine namen in presentatieland, marketing- en communicatiemedewerkers maar ook woordvoerders van organisaties en bedrijven zijn door ons opgeleid voor het goed over de bühne krijgen van hun verhaal.
 • continuïteit gegarandeerd
  De trainingen van Media Academie worden meerdere keren per jaar gegeven en inhoudelijk continu geüpdatet.
 • uitblinkers in het vak
  Media Academie traint niet volgens één specifieke trainingsmethode. De trainers en coaches van de Media Academie blinken uit in hun vakgebied en hebben veelal kennis van meerdere methoden waaruit we de meest adequate kiezen, afgestemd op uw leerdoel.
 • persoonlijk advies & training op maat gemaakt
  Je kunt bij ons terecht voor een persoonlijk opleidingsadvies en voor maatwerk oplossingen. Een training die volledig toegespitst wordt op uw wensen en eisen, specifieke leerdoelen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!
 • inspirerende locatie
  Het Media Park is de thuisbasis van de Media Academie waar we beschikken over twee volledig ingerichte tv-studio’s, regieruimtes en diverse zalen. Een ideale omgeving om, onder leiding van professionele trainers, kennis op te doen en vaardigheden te trainen voor het vertellen, schrijven en vertonen van uw verhaal.
 • besparing op kosten
  Met meer dan 50 jaar expertise in het leren hanteren van vaardigheden voor het professioneel omgaan met de media, weet Media Academie als geen ander hoe journalisten luisteren, denken en werken. Hierdoor kunt u putten uit een schat aan kennis en ervaring en tegelijkertijd besparen op kostbare uitgaven voor langdurige opleidingstrajecten.

contact

Media Academie BV
Media Park | Heideheuvel 1
Mart Smeetslaan 1 | 1217 ZE Hilversum

Voor nadere informatie: www.media-academie.nl
Bel voor een vrijblijvende afspraak: 035 – 646 62 62
Stuur een e-mail naar: info@media-academie.nl
Like ons op facebook: www.facebook.com/Mediaacademie
Volg ons op Twitter: @MediaAcademie