Leidinggeven aan collega’s en professionals

Confident business people are starting a race

Als leidinggevende zijn jouw beslissingen van invloed op de carrières en het werk van je collega’s. Dit brengt altijd een verandering van verhoudingen met zich mee. Hoe ga je daarmee om?

Trainingen specifiek gericht op de mediaprofessional!

Uitgelicht: Leiderschapstraining Aansturen zonder strepen

Je geeft formeel geen leiding aan je team, maar bent wel verantwoordelijk voor de teamresultaten. Dat kan een lastige positie zijn. Enerzijds ben je ‘gewoon’ collega, anderzijds moet je soms je nek uitsteken, je baas verdedigen of een collega corrigeren. Hoe doe je dat? Hoe motiveer je je collega’s ? Hoe stel je grenzen als het gaat om te laat komen of te vroeg weggaan? Leer ontspannen en authentiek de leiding te nemen als dat nodig is. Om bewuster te kiezen voor gedrag op maat, dat past bij de situatie en bij de persoon tegenover je. Zodat anderen dit als natuurlijk leiderschap accepteren en jouw inbreng als ondersteunend ervaren. Training Aansturen zonder strepen 4 trainingsdagen, verdeeld over 2 maanden.

Uitgelicht: Training Leidinggeven aan professionals

De training Leidinggeven aan professionals is een brede basisopleiding die inzicht geeft in de dilemma’s rondom leiderschap en een theoretisch kader biedt van waaruit je verder kunt in de praktijk. In 6 trainingsdagen, verdeeld over 3maanden, plaats je jouw eigen ervaring in een kader waardoor de puzzelstukken op zijn plaats vallen en waardoor je effectiever en steviger leiding kunt geven. Deelnemers ontwikkelen hun visie op leidinggeven en ontdekken wat wel of niet handig is aan hun eigen werkwijze. Ze leren balans te vinden tussen inhoudelijk verantwoordelijk zijn én het aansturen, begeleiden en opleiden van de medewerkers waar ze voor verantwoordelijk zijn.

Veel keuze in training en opleiding

Bij Media Academie kun je kiezen uit verschillende trainingen voor leiderschap en leidinggeven, afhankelijk van jouw specifieke opleidingsvraag. Naast training bieden we sparring, een vorm van coaching om inspiratie op te doen en om vragen te tackelen die geen voorang krijgen in de dagelijkse hectiek van het leidinggeven. Maar uiteraard kun je bij ons ook trainingen en workshops volgen in het effectief leren vergaderen of hoe je flexibel kunt omgaan met je eigen planning en het gevecht tegen deadlines.

Waarom training volgen bij Media Academie?

We zijn afkomstig uit de wereld van de media en gevestigd in de wereld van de media. Je komt naar Media Academie om te leren de boodschap helder en goed te vertellen zodat het overkomt en echt impact heeft. Dat is waar de focus van Media Academie op ligt.

 • focus op impact
  Media Academie weet als geen ander welke kracht en impact een heldere boodschap heeft die goed wordt overgebracht. Een krachtige boodschap inspireert, informeert, komt over en heeft echt impact. Hoe zorg je ervoor dat je verhaal impact heeft? Dat vraagt om gedegen kennis, goed inzicht en de juiste vaardigheden. Daar ligt de expertise van Media Academie.
 • 50 jaar expertise in het trainen van verhalenvertellers
  Technici, cameramensen, grote en kleine namen in presentatieland, marketing- en communicatiemedewerkers maar ook woordvoerders van organisaties en bedrijven zijn door ons opgeleid voor het goed over de bühne krijgen van hun verhaal.
 • continuïteit gegarandeerd
  De trainingen van Media Academie worden meerdere keren per jaar gegeven en inhoudelijk continu geüpdatet.
 • uitblinkers in het vak
  Media Academie traint niet volgens één specifieke trainingsmethode. De trainers en coaches van de Media Academie blinken uit in hun vakgebied en hebben veelal kennis van meerdere methoden waaruit we de meest adequate kiezen, afgestemd op uw leerdoel.
 • persoonlijk advies & training op maat gemaakt
  Je kunt bij ons terecht voor een persoonlijk opleidingsadvies en voor maatwerk oplossingen. Een training die volledig toegespitst wordt op uw wensen en eisen, specifieke leerdoelen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!
 • inspirerende locatie
  Het Media Park is de thuisbasis van de Media Academie waar we beschikken over twee volledig ingerichte tv-studio’s, regieruimtes en diverse zalen. Een ideale omgeving om, onder leiding van professionele trainers, kennis op te doen en vaardigheden te trainen voor het vertellen, schrijven en vertonen van uw verhaal.
 • besparing op kosten
  Met meer dan 50 jaar expertise in het leren hanteren van vaardigheden voor het professioneel omgaan met de media, weet Media Academie als geen ander hoe journalisten luisteren, denken en werken. Hierdoor kunt u putten uit een schat aan kennis en ervaring en tegelijkertijd besparen op kostbare uitgaven voor langdurige opleidingstrajecten.

contact

Media Academie BV
Media Park | Heideheuvel 1
Mart Smeetslaan 1 | 1217 ZE Hilversum

Voor nadere informatie: www.media-academie.nl
Bel voor een vrijblijvende afspraak: 035 – 646 62 62
Stuur een e-mail naar: info@media-academie.nl
Like ons op facebook: www.facebook.com/Mediaacademie
Volg ons op Twitter: @MediaAcademie