Training in interviewtechnieken

basis-interviewtechnieken Een goed verhaal heeft impact! Dit geldt voor het geven van interviews maar juist ook voor het afnemen van een interview. Bij Media Academie leren we je de technieken van het interview voor het voeren van een gesprek, voor het geven van interviews en voor het houden van diepte-interviews. Kortom, bij Media academie trainen we jou het vakmanschap in interviewen.

Interviewtechnieken, basis voor een goed gesprek

Een training en opleiding waarin we je leren een goed gesprek te voeren voor het verkrijgen van informatie, relevante kennis of deskundigheid. Voor iedereen die wil leren interviewen of beroepsmatig met interviewen te maken heeft zoals bijvoorbeeld researchers, wetenschappers, advocaten, managers enzovoorts.

Een tweedaagse training Basis interviewtechnieken waarin we je het volgende leren:

 • interviewtechnieken
 • behandeling van interviewcriteria zoals strategie, structuur en stijl
 • voorbereiding: welke focus krijgt dit interview
 • praktijkoefening interview met aandachtspunten
 • training met een acteur die voor de deelnemer lastige rollen speelt
 • evaluatie waarin het behalen van de doelstelling van het interview centraal staat

Vakmanschap in interviewen kun je verfijnen met het volgen van de trainingen:

Veel keuze in training en opleiding

Bij de Media Academie kun je kiezen uit verschillende journalistieke trainingen en cursussen:

Waarom training volgen bij Media Academie?

We zijn afkomstig uit de wereld van de media en gevestigd in de wereld van de media. Je komt naar Media Academie om te leren de boodschap helder en goed te vertellen zodat het overkomt en echt impact heeft. Dat is waar de focus van Media Academie op ligt.

 • focus op impact
  Media Academie weet als geen ander welke kracht en impact een heldere boodschap heeft die goed wordt overgebracht. Een krachtige boodschap inspireert, informeert, komt over en heeft echt impact. Hoe zorg je ervoor dat je verhaal impact heeft? Dat vraagt om gedegen kennis, goed inzicht en de juiste vaardigheden. Daar ligt de expertise van Media Academie.
 • 50 jaar expertise in het trainen van verhalenvertellers
  Technici, cameramensen, grote en kleine namen in presentatieland, marketing- en communicatiemedewerkers maar ook woordvoerders van organisaties en bedrijven zijn door ons opgeleid voor het goed over de bühne krijgen van hun verhaal.
 • continuïteit gegarandeerd
  De trainingen van Media Academie worden meerdere keren per jaar gegeven en inhoudelijk continu geüpdatet.
 • uitblinkers in het vak
  Media Academie traint niet volgens één specifieke trainingsmethode. De trainers en coaches van de Media Academie blinken uit in hun vakgebied en hebben veelal kennis van meerdere methoden waaruit we de meest adequate kiezen, afgestemd op uw leerdoel.
 • persoonlijk advies & training op maat gemaakt
  Je kunt bij ons terecht voor een persoonlijk opleidingsadvies en voor maatwerk oplossingen. Een training die volledig toegespitst wordt op uw wensen en eisen, specifieke leerdoelen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!
 • inspirerende locatie
  Het Media Park is de thuisbasis van de Media Academie waar we beschikken over twee volledig ingerichte tv-studio’s, regieruimtes en diverse zalen. Een ideale omgeving om, onder leiding van professionele trainers, kennis op te doen en vaardigheden te trainen voor het vertellen, schrijven en vertonen van uw verhaal.
 • besparing op kosten
  Met meer dan 50 jaar expertise in het leren hanteren van vaardigheden voor het professioneel omgaan met de media, weet Media Academie als geen ander hoe journalisten luisteren, denken en werken. Hierdoor kunt u putten uit een schat aan kennis en ervaring en tegelijkertijd besparen op kostbare uitgaven voor langdurige opleidingstrajecten.

contact

Media Academie BV
Media Park | Heideheuvel 1
Mart Smeetslaan 1 | 1217 ZE Hilversum

Voor nadere informatie: www.media-academie.nl
Bel voor een vrijblijvende afspraak: 035 – 646 62 62
Stuur een e-mail naar: info@media-academie.nl
Like ons op facebook: www.facebook.com/Mediaacademie
Volg ons op Twitter: @MediaAcademie