Nieuws

Talentontwikkeling en Mindset

Hoe zorg je voor groei in de organisatie? Hoe waarborg je dat talent zich blijft ontwikkelen?

Tijdens onze inspiratiemiddag over Talentontwikkeling, verzorgde Jeugdtrainer Bart Heuvingh van voetbalclub AZ, een boeiende presentatie over Mindset en talentontwikkeling.

Mindset is een overtuiging, geen mening en we kennen 2 soorten mindset: groei (postief) of statisch. Iemand met een groei mindset zal de overtuiging hebben dat vaardigheden te trainen en te ontwikkelen zijn. Terwijl mensen met een statische mindset zich continu willen bewijzen. Zo zijn er op verschillende vlakken significante verschillen tussen personen met een groei- of statische mindset.

Groeimindset herkennen

Waaraan herken je een groeimindset?

  • talent kun je ontwikkelen
  • leerdoelen stellen voor jezelf
  • niet het resultaat maar de weg er naar toe is belangrijk
  • fouten zijn een reden om door te zetten

Groeimindset stimuleren

Hoe zorg je ervoor dat talenten zich blijven ontwikkelen vanuit positieve overtuigingen? Hiervoor zijn een aantal leerprincipes ontwikkeld. Een ervan is dat je laat zien hoe fouten ook tot succes hebben geleid. Creëer en hanteer in de organisatie een open foutencultuur.

Door een omgeving te stimuleren en een cultuur voor groei mindset te creëren, zal gedrag veranderen.  Wil je op gedrag sturen? Kijk dan naar de achterliggende overtuiging of mindset.

Meer informatie

Wil je meer hierover weten of ‘sparren’ wat de mogelijkheden voor talentontwikkeling in jouw organisatie zijn? Stuur een email naar info@media-academie.nl of bel ons voor een vrijblijvende afspraak!

Vakliteratuur over Mindset en Talentontwikkeling
#YouCanLearnAnything