Productie training en opleiding

Crossmediale productietrainingen

Voor elke denkbare productie biedt Media Academie praktijkgerichte trainingen op locatie of in een van onze twee eigen professionele studio’s. Je leert wat de veelomvattende taken en verantwoordelijkheden zijn van de (assistent-)producer en doorloopt ook alle stappen in het productieproces. Na het volgen van één van onze crossmediale productietrainingen ken je alle fases in het productieproces. En ben je bijvoorbeeld in staat om in teamverband een ‘live’ uitzending voor radio of televisie te produceren.

Training in crossmediale producties en projecten

Uitgelicht: Training Crossmediaal produceren

De inzet van meerdere mediaplatforms is gewoon geworden. Dit vraagt om een andere organisatorische en financiële aanpak. Om als ‘spin in het web’ goed te functioneren, is het noodzakelijk het gehele productieproces te kunnen overzien. Daarom leren wij je in deze praktische training, de technische (on)mogelijkheden kennen zodat je weet wat er op het gebied van auteurs- en exploitatierechten geregeld moet worden.

Uitgelicht: Budgetteren en onderhandelen voor producers

Een training van 2,5 dag waarmee je na afloop beschikt over kennis van het budgetteren voor televisieprogramma’s, over onderhandelingstechnieken en waarmee je in staat bent om een financiële rapportage te maken.

Waarom training volgen bij Media Academie?

  • We zijn afkomstig uit de wereld van de media

Opgericht door de NOS omdat er behoefte was aan borging en continue verbetering in kwaliteit van mensen.

  • 50 jaar expertise in het trainen van verhalenvertellers

Technici, cameramensen, grote en kleine namen in presentatieland, maar ook woordvoerders van organisaties en bedrijven zijn door ons opgeleid voor het goed over de bühne krijgen van hun verhaal.

  • Focus op zowel inhoud, techniek als op context

We leren je niet alleen de inhoud en de techniek oftwel de vaardigheden en de tips & trucs, maar we leggen ook de nadruk op de context van de rol die je uitoefent of gaat uitoefenen.

  • We maken mensen sterker in hun vak

We maken mensen sterker in hun mooie vak! Daarmee gaat het resultaat van wat we bieden verder dan alleen opleidingen en trainingen rond media. Daar halen wíj onze energie vandaan en is de reden dat we onszelf blijven ontwikkelen.

  • Professionele trainers en coaches die uitblinken in hun vakgebied

We trainen niet volgens één specifieke trainingsmethode. Onze trainers en coaches blinken uit in hun vakgebied en hebben veelal kennis van meerdere methoden waaruit we de meest adequate kiezen, afgestemd op jouw leerdoel.

  • Training volgen in het hart van de omroepwereld op het Media Park

De Media Academie is gevestigd in de prachtig gerestaureerde Villa Heideheuvel en beschikt over twee volledig professioneel uitgeruste Tv-studio’s met camera’s en regieruimten.

Persoonlijk opleidingsadvies

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een maatwerk training, afgestemd op jouw specifieke leerdoelen. Bel voor informatie of een persoonlijk opleidingsadvies: 035 – 646 62 62 of stuur een e-mail naar info@media-academie.nl

Gevestigd in het hart van de omroepwereld op het Media Park, beschikt Media Academie over twee volledig professioneel uitgeruste tv-studio’s met camera’s en regieruimten. Een ideale omgeving om, onder leiding van professionele trainers, kennis op te doen, vaardigheden te trainen en te ontwikkelen op het media vakgebied!